Előfizetői tartalom

Bánfi az MNB-ről: ez így nem mehet tovább

Portfolio
Valamilyen módon minél hamarabb fel kell oldani a kormány és a jegybank elnöke közötti nézetkülönbséget. A kormánynak kétharmados, Simor Andrásnak egyszemélyes felhatalmazása van - nyilatkozta a mai Magyar Nemzetnek Bánfi Tamás, a monetáris tanács tagja. A feszültség feloldásának konkrét módjával kapcsolatban azonban nem kívánt ötleteket adni.

Bánfi Tamás két okkal indokolta, hogy a monetáris tanácsban egyedüliként legutóbb nem szavazta meg az alapkamat emelését: 1. szerinte a reálgazdaság érdeke, hogy amíg a külső környezet engedi, a lehető legalacsonyabb szinten tartsák az alapkamatot. 2. A nemzetközi hatások kikényszeríthetik később a kamatemelést, addig azonban előnyösebb az országnak, ha minél alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés