Előfizetői tartalom

A külföldi nagytőkések kegyeire van utalva Magyarország

Huszák Dániel, London
Magyarország szépen fejlődik a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint, a külföldi tőkére viszont még mindig nagyban rászorulunk. A tőkések számára azért lehet vonzó Magyarország, mert a munkaerő olcsó és az adózás a cégek számára kedvező a minisztérium képviselőinek az EBRD londoni konferenciáján elhangzott véleménye szerint. A bankárok szerint is vége a hét szűk esztendőnek, itt az ideje növekedni.

Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön elmondta, hogy szerinte a kormány által végrehajtott "kockázatos és unorthodox" reformok meghozták a gyümölcsüket: A magyar GDP növekedése az EU-s átlag körül mozgott az elmúlt három évben, a foglalkoztatottak aránya is rekordütemben nőtt, Magyarország államadóssága csökken, az ország deficitje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés