Előfizetői tartalom

Bár lassul Kína, de már a stabilizálódás jeleit látjuk

Portfolio
Áprilisban 48,3 ponttal, a feldolgozóipari aktivitás lassulását mutatja a HSBC előzetes beszerzésimenedzser-indexe. Ezzel pedig már a negyedik hónapja látunk visszaesést és az egyetlen jó hír, hogy ennek a mértéke csökkent. Egyes elemzők mégis úgy gondolják, hogy már ezek a statisztikák is a kínai gazdaság stabilizálódását tükrözik és így optimisták maradtak a második negyedéves teljesítmény kapcsán.

Kína feldolgozóipari aktivitása már a negyedik hónapja mutat visszaesést, ami azt jelenti, hogy az év elején látott gyengélkedés a második negyedévet is érinti. A HSBC előzetes áprilisi felmérése szerint a feldolgozóipari szektor továbbra is szűkül, noha kevésbé, mint márciusban. A beszerzésimenedzser-index értéke a múlt havi 48,0 pontos szintjéről 48,4-ig emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés