Előfizetői tartalom

Barcza: olcsóbb lehet devizában eladósodni

Portfolio
A korábbi két felminősítés után meglepő lenne, ha a héten a Moody's nem minősítené fel Magyarországot - mondta Barcza György, az ÁKK vezérigazgatója a Magyar Hírlapnak adott interjújában. Szerinte a devizakötvényekben való eladósodottság olcsóbb lehet az államnak, de kockázatosabb is, ezért továbbra is kiemelt szerepet kapnak a forint alapú állampapírok az államadósság finanszírozásában.

Barcza György a lapnak adott interjújában az alábbi fontosabb gondolatokat emeli ki: Az eddigi két felminősítés után várhatóan a Moody's is felminisíti Magyarországot, szerinte az lenne a furcsa, ha ezt a Moody's nem lépné meg. Bár egyértelműen nem lehet kijelenti, hogy a Standard&Poor's legutóbbi felminősítése okozta-e, a külföldi befektetők kezében lévő 3500 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés