Előfizetői tartalom

Betett az orosz-ukrán válság a német üzleti hangulatnak (2.)

Portfolio
A várttól lényegesen elmaradt a júliusi német Ifo-index, hiszen a júniusi 109,7-ről 108 pontra esett, noha a piaci konszenzus 109,4 pontot vetített előre. A főindex mindkét alindexe intezív süllyedést mutatott és a kutatóintézet közlése szerint a geopolitikai feszültségek húzták le júliusban a legfontosabb német üzleti barométert.

A ma közzétett Ifo-index két alindexe közül a jelenlegi helyzetmegítélés alindexe a várt 114,5 helyett 112,9 pont lett, míg a következő hónapok kilátásaival kapcsolatos alindex a várt 104,5 helyett 103,4 ponton alakult. A júliusi index érték azt jelenti, hogy sorozatban már a harmadik egymást követő hónapban látunk süllyedést és az index szintje tavaly ősz óta a legalacsonyabb....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés