Előfizetői tartalom

Brüsszel engedhetett Simor fizetése ügyében

Portfolio
Az Európai Bizottság elfogadta a saját információkérő levelére adott magyar válaszokat (a változtatás az általános közszféra-bérrendezés része volt - a szerk.) és többé nem látja úgy, hogy a jegybanki vezetők fizetési plafonjára vonatkozó szabályozás jogi problémát okozna - írja brüsszeli háttér információjára hivatkozva a Bruxinfo. Ez az értesülés összhangban van azzal, amit Fellegi Tamás magyar IMF-főtárgyaló ma délutáni sajtótájékoztatóján mondott, miszerint nem hátrált meg a kormány a jegybanki kötelezettségszegési eljárás kereteibe tartozó vitás pontokban (fizetési plafon, eskütétel). Továbbra sem világos azonban még minden a jegybanktörvénnyel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás témájában.

  Ellentmondás mutatkozik ugyanis abban, hogy ha a fizetési plafon és az eskütétel témájában nem hátrált meg a kormány, akkor Brüsszel milyen területeken várja a törvénymódosítás parlamenti elfogadását, amelyet elég egyértelműen kinyilvánított a hiteltárgyalások megkezdésének előfeltételeként.Kapcsolódó cikkünk2012.04.25Indulhatnak a tárgyalások az IMF-fel! (2.)Elképzelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés