Előfizetői tartalom

Brüsszel miatt siklik ki a magyar gigaprojekt?

Portfolio
Bár májusban állítólag már beépítették Brüsszel elvárásait a Budapest-Belgrád vasútvonal építésének beszerzési szabályzatába, ma mégis arról ír az EurActive, hogy Magyarország miatt akadt el egyelőre a projekt. A cikk szerint jogi precedens készülhet Brüsszelben, amitől nehéz lesz majd eltérni és ami az egész "Egy övezet, egy út" kezdeményezés sikerét is befolyásolhatja. A legutóbbi hírek szerint a kínai gigahitel kamataival együtt a Budapest-Belgrád vasúti projekt 166 km-es magyar szakaszának teljes költsége akár már az 1000 milliárd forintot is súrolhatja, így különösen fontos, hogy mi lesz ennek az egész ügynek a kimenetele.

Kapcsolódó cikkünk2017.05.10Már az 1000 milliárdot súrolja a Budapest-Belgrád vasúti gigaprojekt?Jogi precedens készülhetA cikk emlékeztet arra, hogy Magyarország nem indított nyílt közbeszerzést a Budapest-Belgrád vasútfejlesztés magyar szakaszának megvalósítása ügyében, hanem egy kínai-magyar államközi megállapodás keretében határozta meg a megvalósítás kereteit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés