Előfizetői tartalom

Brüsszel nem akar megállni, Orbánék orrára koppintott

Portfolio
A magyar kormánynak csökkentenie kellene az alacsony keresetűek adóterhelését, valamint erősítenie kéne a közbeszerzések átláthatóságát és az itt megvalósuló versenyt, és jobb korrupcióellenes keretrendszert kellene kidolgoznia. A közmunkarendszert is át kellene alakítania úgy, hogy az a munkapiactól legtávolabb lévőket célozza meg. Mindemellett többet kellene áldoznia az oktatásra, az egészségügyre, és a szociális ellátórendszerre is - többek között ezeket az (egyébként nem új) ajánlásokat tette Magyarországnak az Európai Bizottság hétfőn közzétett anyagában.

Bajban a kormány a fiskális szabály teljesítésévelMagyarország a stabilitási és növekedési paktum (a költségvetési fegyelem fő eszköze) preventív ágában tartózkodik (mivel nem folyik ellenünk túlzottdeficit-eljárás), ezért az ide vonatkozó fiskális követelményeknek kell megfelelnie. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy közelítenie kell a meghatározott középtávú költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés