Előfizetői tartalom

Brüsszel nem akarja összerúgni a port Trumppal, de azért odaszúrt neki

MTI
Az Európai Unió el szeretne kerülni mindenfajta kereskedelmi konfliktust az Egyesült Államokkal, mivel az katasztrofális lenne a világgazdaságra - jelentette ki Jyrki Katainen munkahelyteremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős uniós biztos a Financial Times brit üzleti lapnak nyilatkozva kedden.

Katainen hangsúlyozta, amennyiben azonban valaki az Európai Unió érdekei és a nemzetközi kereskedelmi szabályok ellen cselekszik, az uniónak megvannak az eszközei, hogy válaszlépéseket tegyen. Az unió 28 tagállama kész retorziót alkalmazni abban az esetben, ha Amerika protekcionista akadályokat emel - húzta alá.Hozzátette: az Európai Bizottság és kereskedelmi partnerei jogászaik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés