Előfizetői tartalom

Brutális ábra az amerikai egészségügyi rendszer kudarcáról

Portfolio
Egy átlagos amerikai mintegy másfél évvel kevesebb ideig él, mint egy, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamokban élő átlagos állampolgár, miután az elmúlt években aggasztó ütemben nőtt a különbség. Itt van még egy szemléletes bizonyíték arra, milyen óriási bajban van az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi rendszere.

Egy 1979-ben született átlag amerikai 73,9 éves várható élettartammal számolhatott, miközben akkoriban a többi 34 OECD-tagállam átlaga 72,3 év volt. Ettől fogva azonban csökkenni kezdett az USA előnye, sőt, 2015-re eljutottunk oda, hogy ez a durván másfél éves differencia teljesen megfordult.Míg bő három és fél évtized alatt az amerikaiak várható élettartama alig 5 évvel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés