Előfizetői tartalom

Brutális forintcsúcs! - A szlovákok állnak a háttérben (3.)

Portfolio
A szlovák hatóságok 15 százalékos elmozdítással az eddigi árfolyamsáv erős szélére helyezték az euróval szembeni központi paritást. A lépés azonnal új csúcsra rántotta az amúgy is száguldó koronát. Ezzel párhuzamosan a forint bő 5 éves csúcsra ugrott, és megközelítette a február végén megszűnt ingadozási sáv erős szélét (240.01 forint/euro).

A szlovák hatóságok az uniós intézmények egyetértésével 15 százalékkal erősebb szintre, 30.126-ig tolták el a korona központi paritását. A lépéssel a ±15%-os árfolyamsáv közepe éppen az eddigi erős sávszél lett, további teret nyitva az erősödésnek (az új sáv erős széle 25.6071-nél van az euróval szemben). Amint arra tegnapi forintpiaci összefoglalónkban már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés