Előfizetői tartalom

Brutális költsége lehet a görögök távozásának

Portfolio
A görög sajtó nagy túlsúllyal az "igen" szavazatok, vagyis az eurózónás maradás mellett állt ki a ma reggeli címlapokon, ugyanakkor a Sziriza tegnapi rendezvényén tömegek jelentek meg a "nem"-ek mellett kampányolni. A holnapi sorsdöntő szavazás korántsem dőlt el. Az FT eközben megszellőztette, hogy a görög bankok már készítik a vészforgatókönyveket arra az esetre, ha nem tudnák kifizetni betéteseiket. Ezt a pénzügyminiszter, Varufakisz egy twitter-posztban cáfolta nemrég. Ma is percről-percre követjük az események. A politikusok is fűtik a hangulatot. A Grexit lehetséges költségei mindenkinek nagyon fájnának.

2015. július 04. 15:48 Megosztás Kinek mennyibe fájna a Grexit? Az RBS makroelemzője, Alberto Gallo a minimális közvetlen költségét 227 milliárd euróra taksálja a Grexitnek, ami az euróövezet országainak éves GDP-jének 2,3%át teszi ki. Ez magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés