Ez az autótesztpálya egyedülálló a világon

2017. május 19. 11:34    
nyomtatás
 
Pénteken tették le a zalaegerszegi tesztpálya alapkövét. Az eseményen Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy ezt a projektet a zalai fiúk hozták össze.


40 milliárd forint


A 40 milliárd forint értékű beruházás országos és európai léptékű - vezette fel a zalaegerszegi járműipari tesztpálya alapkőletételének eseményét Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán. Az eseményen jelen van Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is. Vigh László, a térség parlamenti képviselője arra emlékeztetett beszédében, hogy egy évvel ezelőtt dőlt el, hogy a tesztpályát Zalaegerszegen építi meg a kormány. Mindkét politikus hangsúlyozta, hogy a világon egyedülálló lesz ez a tesztpálya. A parlamenti képviselő szerint ez a beruházás vonzani fogja a technológiai újításokat, az új fejlesztéseket és a képzett munkaerőt, mérnököket.

Ezzel a beruházással járműipari Szilícium-völgy lehet a térség. Megérkezett hozzánk a negyedik ipari forradalom
- hangsúlyozta Vigh László.

Ausztria a zsinórmérték


Orbán Viktor beszédében felidézte, hogy komoly viták zajlottak a kormányban arról, hogy hol valósuljon meg ez a beruházás. Ezzel azt akarja üzenni az itt élőknek, hogy létrejönnek itt új munkahelyek.

Ezt a beruházást a zalai fiúk hozták össze, a képviselő, a polgármester mellett Palkovics László kormánybiztos játszott szerepet - árulta el a kormányfő.

A minőség tekintetében még mindig Ausztriát tekintjük zsinórmértéknek - vallotta be a miniszterelnök, aki szerint a jövő megtalálta Zalaegerszeget. Hasonló pálya Spanyolországban létezik, de az nem lesz ennyire modern - ismertette Orbán Viktor.

A kormányfő a digitalizációról és a robotizációról és azok következményeiről is beszélt. Szerinte a kormány tisztában van az ipari fejlődés kockázataival, meg kell találni, hogy a robotok miatt kiváltott munkaerővel mit tud kezdeni a magyar gazdaság, erre fel kell készülni és erre készül is a kormány.

A miniszterelnök szerint öldöklő a járműipari verseny, és ezért egy ilyen zalaegerszegi beruházás kiemeli, megkülönbözteti Magyarországot.

Ez az autótesztpálya egyedülálló a világon

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az önvezető járművek fejlesztését is szolgáló tesztpálya építésének megkezdése alkalmából tartott ünnepségen Zalaegerszegen, a Tudományos és Technológiai Parkban 2017. május 19-én. Kép és címlapkép forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Magyar Magyarország


Magyar Magyarországot akarunk. A magyar munkaerőt akarjuk mozgósítani. A magyar családokat akarjuk támogatni. A modern iparpolitikát össze kell kapcsolni a családok támogatásával - hangsúlyozta.

Nem mindegy, hogy milyen lesz az élet Magyarországon, amiben ilyen beruházások előnyeit akarjuk élvezni - kapcsolta össze a két témát Orbán Viktor.

Az esemény zárásaként egy időkapszulát helyeztek el a földben, ami Orbán Viktor, Vigh László és Balaicz Zoltán gombnyomására ereszkedett le a helyére.

Ez az autótesztpálya egyedülálló a világon


A kapszula leeresztése előtt az időkapszulába
  • Orbán Viktor a pálya létesítéséről szóló kormányhatározat másolatát,
  • Varga Mihály bankjegyet,
  • Lepsényi István államtitkár a beruházási szerződés másolatát,
  • Palkovics László kormánybiztos egy gépkocsi-kulcsot,
  • Vigh László képviselő egy beruházási térképet
  • Balaicz Zoltán polgármester pedig 1247-es első írásos említésének 770. évfordulójára készített másolatát

helyezte el.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kötvényportfólió-kezelő
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium