Előfizetői tartalom

Csak egyszer volt ilyen: a lengyel parlamentben is lesz ma egy bizalmi szavazás

MTI
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök bizalmi szavazást kezdeményezett szerdán saját kormánya ellen, amit azzal indokolt, hogy a parlament véleményét szeretné kikérni a kabinetje által folytatott reformokról. Valójában inkább arról van szó, hogy ez a mai egy megelőző bizalmi szavazás, amit ha megnyer, akkor a legnagyobb ellenzéki párt által holnapra kezdeményezett másik bizalmi szavazást már meg sem kell tartani. Az 1989-es rendszerváltás óta egyszer tartottak a kormányfő által indítványozott bizalmi szavazást.

Az alsóházi elnökség rövid tanácskozása után Marek Kuchcinski házelnök közölte: az indítványt a szerdai ülés napirendjére tűzik. E programpontot Morawiecki újabb felszólalásával el is indították. Morawiecki abból az alkalomból szólalt fel a lengyel alsóházban, hogy a Jog és Igazságosság (PiS) három évvel ezelőtt jutott hatalomra. Álláspontja szerint a bizalmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés