Előfizetői tartalom

Csak hétfőn lesznek nevek a monetáris tanácsba

Portfolio
Bár kedden úgy tűnt, már ma megtudhatjuk, kik lesznek a monetáris tanács új tagja, erre várhatóan hétfőig várni kell. Rogán Antal úgy tervezte, ma egyeztet az általa vezetett gazdasági bizottság alelnökeivel, ez a megbeszélés azonban várhatóan elmarad - írja az Index. Laptársunk úgy tudja, Rogán nem kapott a kormányfő környezetéből felhatalmazást arra, hogy a jelöltek személyéről tárgyaljon.

A jegybanktörvény módosítása nyomán az országgyűlés gazdasági bizottsága jogosult az MNB monetáris tanácsának négy külső tagját jelölni (a héttagú testületnek március 1-je óta csak a bank elnöke és két alelnöke a tagja). Sokan azt várták, hogy már most hétfőn döntenek az új mt-tagokról, ez azonban elmaradt: Rogán Antal, a bizottság elnöke az alelnökkel csak kedden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés