Előfizetői tartalom

Csalódni fognak, akik még nagyobb robbantást várnak az EKB-tól

Portfolio
A befektetőket a leginkább az érdekli Európa kapcsán, hogy az eurózónás jegybank vajon tesz-e még további lépéseket a lazítás irányába. Mario Draghi, jegybankelnök korábban arra utalt, hogy a kamatvágásukat követően akár még eszközvásárlásokba is kezdhetnek, ha tovább rosszabbodik a helyzet. Ewald Nowotny, osztrák jegybankelnök viszont úgy látja, hogy bőven elég volt a júniusi akciójuk, az eredmények egy része pedig már látszik is.

Az Európai Központi Bank legutóbbi lépése hatással volt a piacokra és emiatt már nem sürgős, hogy további lépéseket tegyenek - ez aktuálisan a fő üzenete Ewald Nowotny osztrák jegybankelnöknek, aki ezen titulusában az EKB döntéshozója is egyben. Június 5-én az EKB 10 bázisponttal vágta az irányadó rátáját, sőt az egynapos betéti rátáját is, amivel az a negatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés