Előfizetői tartalom

Csendben változott a 2016-os hiánycél

Portfolio
Több tényezőnek köszönhetően nagyon kedvezőek a költségvetési folyamatok az OTP Bank elemzője szerint. Kondora Szilárd friss kommentárjában arra mutat rá, hogy a büdzsében így kialakuló mozgásteret folyamatosan kihasználhatja a kormány, bizonyos kiadási célok teljesítésére. Az elemző egyúttal azt is kiszúrta, hogy az EDP-jelentésben a kormány 350 milliárd forinttal emelte meg a 2016-os költségvetési törvényben rögzített pénzforgalmi hiányelőirányzatot.

Brutálisan erős bevételi oldalA magyar gazdaság javuló ciklikus pozíciójának és a kormány feketegazdaság elleni intézkedéseinek köszönhetően rendkívül kedvezőek az alapvető költségvetési bevételi folyamatok - állapította meg legújabb elemzésében Kondora Szilárd, az OTP Bank elemzője annak kapcsán, hogy 2015-ben az eredményszemléletű hiány 1,9% lett a GDP arányában....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés