Előfizetői tartalom

Csökkent az eurót támogatók száma Magyarországon

Portfolio
A Bizottság ma nyilvánosságra hozta a legfrissebb, 2015. áprilisi Eurobarométer-felmérés eredményeit, amelyet hét olyan uniós tagállamban végeztek el, ahol még nem vezették be az eurót. Magyarországon, Romániában, Bulgáriában és Horvátországban a többség támogatja a közös valuta bevezetését, míg Lengyelországban, Svédországban és Csehországban az azt ellenzők vannak túlsúlyban. Tavalyhoz képest ugyanakkor hazánkban némileg csökkent az európártiak száma.

Idén áprilisban a megkérdezettek 60 százaléka válaszolt úgy, hogy támogatná az euró bevezetését hazánkban. Ez azt is jelenti, hogy kis mértékben csökkent a támogatók, és nőtt az ellenzők száma a 2014. áprilisi felméréshez képest.A többi ország közül az euró bevezetését a románok támogatják a leginkább (68%), míg a legkevésbé a csehek örülnének a közös valutának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés