Előfizetői tartalom

Csökkenti a kincstárjegyek meghirdetett mennyiségét az ÁKK

Portfolio
Lehet, hogy Magyarország jövőre ismét a nemzetközi kötvénypiacokról fog forrást bevonni, noha talán arra is van esély, hogy a belföldi pluszkibocsátások fedezni fogják a devizalejáratokat - mondta el hétfőn Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója a Reuters hírügynökség Kelet-európai Befektetési konferenciáján. Barcza azt is elárulta, hogy az adósságkezelő jövő héttől csökkenteni fogja a 3 és a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek meghirdetett mennyiségét.

Az ÁKK célja, hogy a devizaadósság arányát a tavaly év végi 38 százalékos szintről idén 32 százalékra csökkentse, hogy mérsékelni tudja a gazdaság sérülékenységét - mondta el Barcza. Az ÁKK akár tovább is csökkentené ezt az arányt, de "nem minden áron" - tette hozzá. Mint elmondta, az adósságkezelő a devizaadósság egy nagyobb darabját, 4,6 milliárd eurót akar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés