Előfizetői tartalom

Csúcson a magyar gazdaság finanszírozási képessége

Portfolio
Sosem volt még olyan nagy a magyar gazdaság nettó finanszírozási képessége, mint az idei második negyedévben, azaz minden idők legnagyobb összegével mi finanszíroztuk a külföldet - derül ki a Magyar Nemzeti Bank által ma közzétett fizetési mérleg statisztikából. A magyar gazdaság külfölddel szembeni nettó finanszírozási képessége (ami a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlegeként adódik) szezonálisan kiigazítva 857 millió euró volt, ami a GDP 3,6%-át tette ki.

Jócskán változott a múlt Az MNB adatai szerint idén a második negyedévben a folyó fizetési mérleg többlete 519 millió euró volt (nyers adat), ami lényegesen nagyobb, mint az első negyedévben mért 7 millió eurós deficit. Utóbbi kapcsán lényeges adatmódosulás következett be, hiszen eddig 186 millió eurós többletről tudtunk. Az MNB szakértői a szokásos utólagos adatfelülvizsgálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés