Előfizetői tartalom

De Gaulle óta nem nyert ember úgy Franciaországban, ahogy most nyerhet

Portfolio
Egy hónapja még azt figyelték aggódva a francia politikai helyzettel foglalkozók, hogy a semmiből jött Emmanuel Macron elnökként hogyan fogja biztosítani a kormányozhatóságot a törvényhozási választások után. Mára meg már az a kérdés, hogy a hétvégén összehozza-e minden idők egyik legnagyobb választási győzelmét az egyéves "múltra" visszatekintő pártjával.

Napról napra egyre nagyobb fölényű győzelmet jósolnak a közvélemény-kutatók a La République en marche! pártnak. A frissen megválasztott elnök, Emmanuel Macron pártja 30% körüli támogatottsággal az ország legnépszerűbb politikai ereje lett, a köztársaságiakat 22%-ra, a Nemzeti Frontot 18%-ra, a szélsőbalos La France insoumise pártot 12%-ra mérik. A felmérések alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés