Előfizetői tartalom

Dekódolva az IMF szerint is derűsek növekedési kilátásaink

Várpalotai Viktor, Pénzügyminisztérium
Az IMF tavaszi Magyarországot vizsgáló éves jelentéséhez kapcsolódóan elemzést készített az ország potenciális növekedési kilátásairól. Az elemzés a feltételezett alappályában visszafogott növekedési potenciált vetít előre, míg a javasolt reform forgatókönyv megvalósulása esetén a válság előtti évek magas potenciális növekedési ütemének elérését prognosztizálja. Alábbiakban Várpalotai Viktor, az NGM főosztályvezető helyettese egyrészt azt vizsgálja, hogy mennyire megbízható az alappályaként bemutatott növekedési potenciál becslés, másrészt a javasolt reform forgatókönyv hogyan viszonyul az elmúlt évek gazdasági eredményeihez.

Az IMF országjelentéséről ebben a cikkünkben számoltunk be, a valutaalap szakértőinek anyagát pedig ide kattintva tölthetik le (a szerk.). Nem megalapozott az IMF pesszimista növekedési képesség becslése A potenciális növekedés a gazdaságnak olyan mértékű bővülése, mely középtávon fenntartható, azaz nem eredményez például inflációs nyomást, fizetési mérleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés