Előfizetői tartalom

A frankhiteleseknek legalább emiatt nem kell aggódniuk

Portfolio
A svájci nemzeti bank (SNB) elnöke ismét megígérte, hogy fenntartják az euróval szemben felállított árfolyamküszöböt, vagyis egy bizonyos szintnél (1,20) már nem hagyják tovább erősödni a svájci frankot. Mindez jó hír a magyar frankhitelesek számára is, hiszen innentől kezdve már csak a forint általános gyengülése emelheti tovább a törlesztőiket.

"A frank továbbra is nagyon magasan értékelt. Az 1,2-es árfolyamküszöb kikényszerítése pedig abszolút fontosságú a megfelelő svájci monetáris kondíciók biztosításához" - jelentette ki Thomas Jordan, a svájci jegybank elnöke. Emellett a jegybankár jelezte, az SNB kész rá, hogy végtelen mennyiségben vásároljon külföldi devizát az árfolyamának védelme érdekében.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés