Előfizetői tartalom

Bombaformában a forint - Meddig tarthat a lendület?

Portfolio
A forint az elmúlt hónap során is folytatta az erősödést az euróval szemben, július végére 281 körüli árfolyamszintek alakultak ki. A hazai alapkezelők azonban a folytatást illetően némiképp elbizonytalanodtak, rövid és hosszabb távon egyaránt a pesszimizmus növekedés figyelhető meg. A kötvények kapcsán is borúlátóbbá váltak a nagyok, ami megmutatkozik az eszközosztály saját benchmarkhoz képesti súlyozásában is, a korábbi 9%-ról 23%-ra nőtt a kötvényeket alulsúlyozók aránya.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Allianz, Buda-Cash, Concorde, Dialóg, Diófa Alapkezelő, Equilor, Erste, ING, K&H, MKB, OTP, Plotinus, Quaestor, Raiffeisen. Bár az elmúlt hónap során az európai adósságválsággal kapcsolatos befektetői aggodalmak némiképp háttérbe szorultak, helyette azonban az USA gazdasági teljesítményének romlása került a figyelem középpontjába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés