Előfizetői tartalom

Brutálisan gyengül az euró! - Már bőven 1.3 alatt a kurzus

Portfolio
A görög és dél-európai eseményektől megrettentek a világ befektetői, újra erősödik a globális kockázatkerülés. Ennek eredményeképpen kegyetlen tempóban erősödik a dollár az euróval szemben: a kurzus tegnap este beesett a kulcsszintnek számító 1.3 alá, ma pedig tovább csorog lefelé. Olyan szinteken járunk, ahol utoljára több mint egy éve, 2009 áprilisában. Délután még intenzívebbé vált az eladói nyomás a világ tőkepiacain, melynek következtében a dollár tovább erősödött az euró ellenében, egyre közelebb van az 1.28-as szint.

14:55: Elképesztő ütemben drágul tovább a dollár az euróval szemben. Az amerikai zöldhasú felértékelődése fékezhetetlennek tűnik: az EUR/USD jegyzések már az 1.29-es szintet is áttörték, jelenleg az 1.2840-e szint körül jár a kurzus.Bő egy hét leforgása alatt 4%-ot meghaladó szárnyalást produkált az amerikai fizetőeszköz az euróval szemben, miután múlt héten még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés