Előfizetői tartalom

Egyhetes csúcsra ugrott Yellen szavaira a forint

Portfolio
A csütörtöki enyhe forinterősödést ma további hullám követte délután az amerikai jegybankelnök előadásának hatására, aki összességében a laza monetáris politika fenntartásának szükségessége mellett foglalt állást, így ez enyhe fellélegzést jelentett a feltörekvő piaci devizák között a forint számára is. Így a péntek késő délutáni kereskedésben az euró jegyzése egy időre 313 alatt is járt, ami egyhetes forintcsúcsot jelent. A dollár ereje közben azért kitartott, hiszen azt a Fed jegybankárai sem vitatják, hogy határozott a javulás az amerikai gazdaságban, így ez idővel elhozhatja majd a kamatemelést a tengerentúlon.

2014. augusztus 22. 16:39 Megosztás Egyhetes csúcsra ugrott Yellen szavaira a forint Az amerikai jegybankelnök délután 4-kor kezdődött beszédének kezdete óta kissé erősödni tudott a forint, mivel Janet Yellen enyhén galamb hangvételű üzeneteket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés