Előfizetői tartalom

Kamatemelésre esett a dollár - Ez meg hogy lehet?

Portfolio
Bár a vártnak megfelelően újabb 25 bázispontos kamatemelést hajtott végre tegnap a Fed és azt jelezte, hogy idén ezen felül még további két ilyen lépés jöhet, a dollár mégis figyelemre méltó esést produkált tegnap este óta. A magyarázat az, hogy a piacon voltak olyanok, akik ennél intenzívebb kamatemelési "ígéretben" bíztak, és ezek a várakozások most háttérbe szorultak, ez pedig a dollár erejét aláásta.

Amint tegnap esti hírfolyamunkban is írtuk: összességében azzal indokolta a tegnapi újabb kamatemelést Janet Yellen, a Fed Nyíltpiaci Bizottságának elnöke, hogy az amerikai gazdaság jól teljesít és érdemi változás nem is következett be a testület helyzetmegítélésében az előző kamatdöntéshez képest. Éppen emiatt a Fed döntéshozóinak egyéni kamatpálya előrejelzése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés