FONTOS Vajon tényleg elhozhatja az iráni rezsim bukását egy Izraellel vívott háború?
 
Előfizetői tartalom

Nagyon megszívná az eurózóna, ha tovább szakadna a jüan

Portfolio
Ha a jüan "szép csendben" tovább esne a következő hónapokban a dollárral szemben, akkor az nem okozna különösebb tovagyűrűző hatásokat a világgazdaságban, de ha mindez egy kínai növekedési sokkal és globális pénzügyi stresszel járna, azt az eurózóna nagyon megszívná a GDP tekintetében - derül ki az Oxford Economics minapi modellszámításaiból.

A modell szerint ha őszig további 10%-kal esne a jüan a dollárral szemben, és mindez a fenti "zajjal" járna, akkor az eurózóna GDP-szintje az alappályabelitől közel 1%-kal elmaradna, ami így már akár az EKB további lazító lépését is szükségessé teheti (amelyet egyébként kommunikációs szinten tegnap elő is készített Mario Draghi). Argentína, Japán, India szintén nagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés