Előfizetői tartalom

Szivárogtat az EKB, ugrik az euró

Portfolio
Három névtelen forrás is azt jelezte ma délután a Reutersnek, hogy az Európai Központi Bank Kormányzótanácsában sok tag van, aki szerint rövidesen (a júniusi ülésen) eljön az idő arra, hogy apró, de annál lényegesebb jelzést küldjenek a piacok felé a pénznyomtatási program visszafogásáról. Több se kellett az eurónak, azonnal még tovább erősödött a dollárral szemben öthavi csúcsközelbe és ezzel még látványosabban megtört az a 3 éves csökkenő trend, amelyre már reggel is felhívtuk a figyelmet.

Kapcsolódó cikkünk2017.04.25Gyengülni kezdett a forint, az euró tartja magátA francia elnökválasztások első fordulója alapján lekerült a szélsőséges vezető hatalomra jutásának veszélye a napirendről (eurókilépés, pénzügyi stabilitási kockázatok), illetve a gazdaság egyre jobb bőrben van és mindez alapot szolgáltat arra, hogy a júniusi kamatdöntő ülés közleményében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés