Előfizetői tartalom

Dollárkötegekkel táplálták a tüzet, amit most próbálnak eloltani

Ősszel valóban elkezdheti kiszívni a pénzt a piacról a Fed, bár a várakozások szerint ezt nagyon óvatosan és fokozatosan teszik majd meg. Éppen ezért a szakértők többsége nem számít komolyabb piaci megrázkódtatásra. Ha viszont a befektetők félreértik az óvatosan adagolt üzeneteket, akkor komoly csapkodás is kialakulhat, elsősorban a kötvénypiacon, de a többi eszköznél is. Az amerikai monetáris hatóság valami olyanra készül, amit még ilyen volumenben soha senki a világtörténelemben.

Lassan tíz éve csak hízik a KisgömböcJúnius közepén végre elárult részleteket a Fed arról, hogyan akarja leépíteni a válság után felduzzasztott mérlegét. A legutóbbi kamatdöntő ülés után Janet Yellen ismertette a terv részleteit, eszerint havonta összesen 10 milliárd dollárral csökkentik az újrabefektetett összeget, ezt pedig negyedévente 10 milliárddal emelik. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés