Donald Trump tehet be a virágzó amerikai turizmusnak

2017. március 20. 21:34    
nyomtatás
 
Jól teljesített az amerikai turisztikai szektor tavaly, egy globális turizmust elemző vállalat szerint a tendencia idén várhatóan már nem marad fenn a dollár és az infláció erősödése miatt. Trump külpolitikája sem sokat segít majd a helyzeten.


A World Travel & Tourism Council (WTTC) éves jelentése és 2017-es előrejelzése szerint a turisztikai szektor tavaly 1500 milliárd dollárnyi bevételt termelt és 14 millió munkahelyet szolgáltatott - írja a CNBC.

2017-ben viszont várhatóan a szektor növekedésre 2,3%-ra fog lassulni, ami alacsonyabb lesz, mint a 2016-os, 2,8%-os növekmény.

A WTTC szerint ennek fontosabb okai, hogy
  • az infláció és az amerikai családok rendelkezésére álló jövedelmének csökkenése kártékony lesz a belföldi turizmusra nézve,
  • a dollár várható erősödése a külföldről érkező turistáknak drágábbá tesz egy amerikai nyaralást,
  • és bár kiemelték, hogy nem elsősorban Trump beutazási szabályozása okozza majd a várható visszaesést, azért hozzátették, hogy a korlátozás "nem segít," mivel egy olyan üzenetet küld a világnak, hogy az Egyesült Államok "valójában bezár."

A WTTC elemzője szerint Trump hatása már látszik az előzetes foglalási adatokon. Hozzátették, hogy az Egyesült Államok a világ teljes turisztikai iparágának közel 20%-át adja, ezért egy apróbb visszaesés is jelentős hatással lehet a szektorra.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium