Előfizetői tartalom

Draghi: hétfőn kezdjük a vásárlást!

Portfolio
Mario Draghi EKB-elnök a mai kamatdöntésüket követő sajtótájékoztatón bejelentette: az államkötvényvásárlások jövő hét hétfőn indulnak. A havi keret a korábbi iránymutatásnak megfelelően 60 milliárd euró lesz és jövő szeptemberig tart majd a program. Görög és ciprusi kötvényeket egyelőre nem vásárolnak ennek a keretében, de ez később még változhat. A görög bankrendszernek nyújtott ELA-keretet tovább emelték, és az elmondottak alapján nem valószínű, hogy ezt megvétóznák. Az eurózónás infláció jövőre már jócskán emelkedhet, a várakozások süllyedése pedig végre megállt, ami Draghi szerint megnyugtató.

2015. március 05. 15:29 Megosztás Ezennel vége A sajtótájékoztató végén a ciprusi jegybankelnök beszélt arról, hogy az országban fennálló tőkekorlátozásokat teljesen feloldják az első negyedév végére. Az eseménynek ezennel vége. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés