Draghi szavaira vár a piac a héten

2017. július 17. 05:40  english version   
nyomtatás
 
Az Európai Központi Bank, a Bank of Japan és a Magyar Nemzeti Bank is kamatdöntő ülést tart ezen a szép júliusi héten. Itthon friss béradatok is jönnek.


A gyorsuló európai gazdasági növekedés és néhány EKB-döntéshozó nyilatkozatai alapján a piac számít rá, hogy hamarosan irányváltás történhet az Európai Központi Bank politikájában, ami valószínűleg az eszközvásárlási program keretösszegének lecsökkentésével kezdődhet.

A Reuters friss elemzői felmérése alapján ugyanakkor az valószínűsíthető, hogy szeptemberig várni fognak a bejelentéssel, hogy finoman elkezdenek szigorítani az ultra laza monetáris politikai kondíciókon. A szakértők többsége arra számít, hogy 2018 elején kezdődhet meg az eszközvásárlási program visszafogása.

A megkérdezett elemzők kicsit több mint negyede szerint nem jelent be változást szeptemberben az EKB. Hasonló arányban gondolják az elemzők, hogy meg fogják hosszabbítani a mennyiségi lazítási programot decemberben, azonban a vásárlások keretösszegét csökkenteni fogják.

Az irányadó kamatokat várhatóan 2018 végéig nem kezdik el emelni. Akkor azonban a betéti rátát a mostani -0,4 százalékról 10 bázisponttal növelhetik.

A Bank of Japantól nem számít változtatásra a piac, mindössze azt valószínűsítik, hogy javít a növekedési és ront az inflációs kilátásokon.

A Magyar Nemzeti Bank sem változtat várhatóan az érvényben lévő kondíciókon.

Draghi szavaira vár a piac a héten
Címlapkép: AFP/Daniel Roland

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium