Előfizetői tartalom

Drámai változás történt májusban a magyar gazdaságban

Portfolio
Mintha a hónapok óta tartó javulás meg se történt volna, az év eleji különösen alacsony szintre esett vissza az üzleti és lakossági bizalom. A GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól tisztított) értéke májusban -24,9 pont volt. Az üzleti szférán belül az ipari cégek várakozása esett vissza drámaian a GKI szerint.

2008 ősze, a világgazdasági válság magyarországi megjelenése óta nem zuhant egyetlen hónap alatt akkorát a GKI-Erste konjunktúra-index értéke, mint most májusban. Ezzel az index háromhavi javulás után nagyjából az év eleji, illetve az idei téli hónapokban jellemző nagyon alacsony szintre esett. Ilyen negatív vélemények ez előtt utoljára 2009 végén jellemezték a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés