Előfizetői tartalom

Akár fizethetne is az állam a magánbetegeknek

Portfolio
A magán egészségügyi ellátást igénybe vevők jogosan tarthatnának igény egyfajta kompenzációra az államtól, hiszen ők valójában a közkiadásokon spórolnak - mondta el Lantos Csaba egészségügyi magánbefektető a Világgazdaságnak adott interjújában. Elképzelései szerint az ebből fakadó állami kiadások aránya elenyésző lenne, és egyben meg is térülne a magánellátást vásárolók egészségnyeresége és a magánszektor kifehéredése miatt. Az orvoselvándorlás kapcsán elmondta: már a magánkórházakban is érzik a hátrányait.

Lantos Csaba - aki az érdekeltségébe tartozó Róbert Károly kórházon keresztül nemrég megvásárolta a volt Telki-kórház szakrendelőjét - szerint fontos látni, hogy a magán egészségügyi szolgáltatásokat igénybevevők valójában többletszolidaritást vállalnak azzal, hogy jogosultságuk ellenére nem az állami intézményekben gyógyíttatják magukat, és összességében ma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés