Előfizetői tartalom

Csoda, hogy még ilyen színvonalon működik a magyar egészségügy

Portfolio
Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint legalább 600-700 milliárd forinttal kevesebbet költünk GDP-arányosan gyógyításra, mint a Visegrádi Négyek (V4), az EU-s átlaghoz képest pedig még ennél is nagyobb a lemaradásunk - olvasható a Világgazdaságnak adott interjújában. Egyes kórházak felszereltségétől kezdve az új praxisok betöltésén át az orvoselvándorlással is súlyos problémák vannak, mindezt számba véve pedig csoda, hogy ilyen színvonalon működik még a rendszer.

A Magyar Orvosi Kamara elnökével készített interjú legfontosabb gondolatai: A tervezett budapesti szuperkórházzal kapcsolatban Éger István elmondta, hogy bár az idei költségvetésben 40 milliárd forint van erre a célra elkülönítve, még a kiviteli tervpályázatról sem hallottak semmit, nemhogy a tényleges megvalósítás bármilyen formában elkezdődött volna. A fővárosban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés