Előfizetői tartalom

Egyre súlyosabb a kórházi helyzet

Portfolio
Újabb figyelmeztetést adott ki a Magyar Orvostechnológiai Beszállítók Szövetsége. A szövetség szerint a kórházak adósságállománya hatalmasra duzzadt, az egészségügyi intézmények a kifizetetlen számlákkal sakkoznak és a nehéz helyzetet nem oldotta meg a tavaly év végi plusz forrás sem. Azt hangsúlyozzák, hogy új alapokra kell helyezni az ellátórendszer finanszírozását, hogy megálljon az adósságállomány növekedése. A kórházi számlák kifizetésének csúszása leginkább a magyar kkv-kat érinti, többségük a fennmaradásért küzd.

80 milliárdnál az adósságA Magyar Orvostechnológiai Beszállítók Szövetségének (MOBSZ) álláspontja szerint az egészségügyi kassza múlt év végi maradványából kiosztott 10,4 milliárd forint továbbra sem oldotta meg az orvostechnológiai eszközbeszállítók finanszírozási problémáit. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben arra mutattak rá:a kórházi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés