FONTOS Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?
 
Előfizetői tartalom

Gigászi feladat előtt áll a gyógyszeripar

Az Európai Unió egyik legnagyobb egységes informatikai fejlesztése van készülőben és mindezt a hamisított gyógyszerek elleni küzdelem érdekében vetik be az érintettek. Ha ugyanis ilyen készítmények kerülnek a legális ellátási láncba, annak súlyos következményei lennének, nemcsak egészségügyi szempontból. Azt is eláruljuk, Magyarországon mit kell tenniük emiatt a gyógyszeripar szereplőinek és hogy mindez mennyibe kerül.

Korábbi cikkeinkben bemutattuk, hogy mekkora kereslet van az illegális gyógyszerek iránt és hogy nemzetközi szinten közös szervezett akciókkal is harcolnak a kereskedelmük ellen a hatóságok. Az Európai Unió pedig új szintre lép a gyógyszerhamisítás elleni küzdelemben, az Európai Gyógyszer Ellenőrző Rendszer kiépítésével. A tét nem kicsi: a hamisított gyógyszerek összetevőik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés