Előfizetői tartalom

Régi nagy ígéretét teljesíti hamarosan az egészségügyi tárca

Portfolio
Az egészségügyi ellátórendszerben meglévő torzulások egyik legfőbb oka a hálapénz, ami csak a gyógyítás transzparenssé válásával kophat ki a rendszerből -mondta el Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár a Figyelőnek adott átfogó interjújában. A tárcavezető arról is beszélt, hogy hamarosan emelni fogják a kórházak gyógyításért járó alapdíját, az ezzel kapcsolatos munka elkezdődött. Emellett a kórházak helyzetéről, a bérekről, az ágazati humánerőforrás kérdéséről és a kivándorlásról, az e-egészségügy fokozatos bevezetéséről, a szociális ellátás és az egészségügy tervezett szétválasztásáról, a betegbiztonság fokozásáról, valamint a kancelláriarendszer tervezett bevezetéséről is beszámolt.

A fővárosnak eddig kevés pénz jutottÓnodi-Szűcs Zoltán szerint a fővárosi kórházakban különösen sok még a tennivaló, hiszen az uniós szabályozás miatt az elmúlt hat év 580 milliárd forintnyi ágazati EU-forrásából a központi régió nem sokat kaphatott. Az államtitkár szerint ugyanakkor a vidéki intézmények többsége megújult, kulturálttá váltak a munkakörülmények,ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés