Előfizetői tartalom

Szakorvosok százai hiányozhatnak Budapestről, ösztöndíjat tervez a kormány

MTI
A budapesti egészségügyi ellátás átalakítása után az új rendszerben egy-kétszáz speciális szakorvossal többre van szükség, a tervek szerint a kórházak egy keretet kapnának arra, hogy abból ösztöndíjat adjanak a különleges tudás megszerzéséhez a saját szakembereiknek - mondta Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa a hétfői Népszavának.

A miniszteri biztos elmondta: A Szent János-kórház már most, 2017-ben kapna 2 milliárdot egy MR-készülékre, és egy másik olyan gépre, amely segítségével idegsebészeik begyakorolhatják az agyi erekből a vérrögök eltávolítását, így mire átköltöznek a Dél-budai Centrumba, ők is képesek lesznek komplex stroke-központként is működni. Magyarországon jelenleg mindössze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés