Előfizetői tartalom

Többet költenek a magyarok az egészségükre

Portfolio
A lakosság magán egészségügyre fordított kiadásai az elmúlt két év során erőteljesen növekedtek, éves szinten átlagosan 45 ezer forintot fizetünk ki egészségügyi szolgáltatásokra a TB-én felül. Jelenleg szinte minden második ember igénybe vesz magán orvosi ellátást, ha beteg - írja az Union Biztosító legfrissebb sajtóközleményében.

A lakosság magán egészségügyre fordított kiadásainak összege az elmúlt két év során erőteljesen növekedett. Két éve a szakorvosnál járók 32%-a jelezte, hogy fizetett az igénybe vett ellátásért, ugyanez az arány idénre 44%-ra emelkedett. A kórházi betegeknek pedig fele nyilatkozott úgy a felmérés során, hogy a kórházi tartózkodás, kezelés alkalmával fizetett térítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés