Trump egy tollvonással oldja meg elnöksége legnagyobb baját

2017. október 12. 18:19    
nyomtatás
 
Donald Trump elnöki rendeletet írt alá csütörtökön, melynek segítségével meggyengítheti az előző elnök nevével fémjelzett Obamacare rendszert. Mindezt azok után, hogy a törvényhozásban nem érvényesült az USA elnökének akarata.


Előkészítette Trump az Obamacare leváltását - így is lehet értelmezni a csütörtöki elnöki rendeletet. Miután az Egyesült Államok elnöke sorozatosan kudarcot vallott abban, hogy keresztülvigye akaratát a törvényhozáson az egészségügyi rendszer finanszírozásának átalakításában, csütörtökön elnöki rendeletet hozott.

A dokumentum feladatául adja a munkaügyi, a pénzügyi és az emberi erőforrások minisztériumának, hogy dolgozza ki azokat az intézkedéseket, amelyek lehetővé tesznek az Obamacare-ben rögzített biztosítási formáktól eltérő egészségbiztosításokat is.

A rendelet értelmében lazítanak a kisvállalkozások egészségbiztosítási terveinek kínálatát szabályozó intézkedéseken és változnak a rövid távú egészségbiztosítási tervekre való szerződés szabályai is. A CNBC értelmezése szerint ezek a rövid távú tervek olcsóbbak lesznek és kevésbé átfogóak, mint az Obamacare egészségügyi biztosítási tervei.

Az aláíró ünnepségen Trump úgy fogalmazott, hogy ez az első lépés annak érdekében, hogy milliók könnyebbüljenek meg az Obamacare alól. Egyszerre biztosít egészségügyi ellátást, választást és versenyt az egész országban - jelentette ki.

Várakozásai szerint milliók fogják ezt az utat választani és nagyon boldogok lesznek ettől.

Egyes gyorselemzések azonban arra mutatnak rá, hogy a rendeletnek nem lesz lényeges hatása az ország egészségbiztosítási rendszerére, miután az Obamacare következő szerződési időszaka már a következő hónapban indul.

Elképzelhető ugyanakkor, hogy ez az elnöki rendelet csak az első volt a sorban, amivel az Obamacare-t a háttérbe akarja szorítani Trump.

Trump egy tollvonással oldja meg elnöksége legnagyobb baját

Kép és címlapkép forrása: MANDEL NGAN / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium