FONTOS Új magyar bérrobbanás: 600 ezer felett az átlagbér
 
Előfizetői tartalom

Várnak a magyar orvosok a nettó 300 ezres fizetésre

A magyar orvostársadalomnak ígért bérrendezés egyre égetőbb kérdéssé válik a kormány számára: az orvos-elvándorlási statisztikák még mindig aggasztó helyzetről árulkodnak, míg egyes szakmákban már a szakorvos-hiány fenyegeti az ellátórendszert. Az általános alulfizetettség mellett a legnagyobb gikszer a rendszerben jelenleg a rezidensi és a szakorvosi keresetek közötti szakadék, amelyek együttesen már nem meglepő, hogy sok karrierje elején álló fiatal orvost távozásra bírnak. De mennyit is keres ma egy kezdő orvos Magyarországon és hogyan jár a szakvizsga után? Megéri itthon belekezdeni, vagy annyival jobban járnak külföldön? Tények a hazai és az európai bérekről és az orvos-elvándorlásról.

Rezidensi vs. szakorvosi bérekA kormány még 2011-ben döntött a Markusovszky-ösztöndíj bevezetéséről a szakorvosjelöltek számára, az anyagi körülmények javítása mellett többek közt azért is, hogy itthon és a pályán tartsa őket. Ez havonta nettó 100 ezer forint bérkiegészítést jelent a rezidenseknek, azzal a feltétellel, hogy vállalják: az ösztöndíj folyósítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés