Előfizetői tartalom

Ismét trükközött egyet a kormány

Portfolio
Tíz év után újabb központi béremelést hajt végre a kormány az egészségügyben, ami összesen 30 milliárd forintos többletkiadást jelent az állami költségvetésnek az idei évben. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerint "a rendelkezésre álló források terhére valósul meg" a mostani bérfejlesztés, a részletek azonban nem éppen ezt mutatják. A plusz kiadás fedezetének fele ugyanis a népegészségügyi termékadóból érkezik a kormány kommunikációja szerint, ez viszont nem plusz bevétel, hiszen már eleve szerepel a költségvetésben. Vagyis a kormány a többletkiadás egy részét fiktív bevételből "fedezi".

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az egészségügyi államtitkárság kedden jelentette be az egészségügyi dolgozók számára idén végrehajtott béremelés részleteit. A tíz év után először megvalósuló központi bérfejlesztés 30 milliárd forintjába kerül idén a költségvetésnek, Szócska Miklós egészségügyi államtitkár tájékoztatása szerint a kormány megküzdött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés