Előfizetői tartalom

Lehetetlen helyzetben az orvostechnológiai beszállítók

Portfolio
Nyolcvanmilliárd forintnyi, az orvostechnológiai eszközöket beszállító cégekkel szemben fennálló tartozást görgetnek maguk előtt a hazai kórházak. A gyógyításhoz sok esetben elengedhetetlen eszközöket biztosító, jellemzően hazai beszállítók kritikus pénzügyi helyzetben vannak, mivel folyamatosan növekednek a kintlévőségeik, miközben hozzávetőlegesen az éves árbevételük egészével előfinanszírozzák a kórházakat. A cégek ellehetetlenülése miatti eszközkiesés akár életmentő műtéteket is veszélyeztethet.

A kórházak által maguk előtt görgetett beszállítói tartozások közel 80 milliárdos összege hónapról-hónapra növekszik. Az összeg fele legalább hatvan napja, vagy régebben lejárt tartozás, de az összeg mintegy 5 százalékára már egy éve várnak a beszállítók. A probléma számos magyar tulajdonú, közepes méretű beszállító céget is érint. Ezek a vállalatok jellemzően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés