Előfizetői tartalom

Egy emberre figyel Európa és az egész világ

Portfolio
Októberben még sikerült elodáznia az Európai Központi Banknak az elkerülhetetlent, most csütörtökön viszont nagy valószínűséggel megérkezik a hónapok óta várt nagy bejelentés. A Reuters értesülése szerint nem csak az eszközvásárlási program kiterjesztéséről tudhatunk meg technikai részleteket, hanem Mario Draghi jegybankelnök már annak kivezetésével kapcsolatban is tehet majd utalást. Érdekes lesz, hogy milyen kompromisszumos megállapodással sikerült lekenyerezni a keményvonalas német döntéshozókat, akik már így is gyakran kritizálják a jegybank politikáját.

Az Európai Központi Bank (EKB) legutóbbi, októberi ülésén nem született döntés sem a kamatkondíciók, sem az eszközvásárlási program (QE) keretrendszerének módosításáról. Mario Draghi jegybankelnök az ülést követő sajtótájékoztatón ugyanakkor elmondta, hogy a QE-program feltételrendszerének változtatásáról jelenleg is folyik a belső vita, döntés decemberre várható.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés