Előfizetői tartalom

Egy hajszálon múlik Merkel örömünnepe

Portfolio
Az gyakorlatilag nem kérdés, hogy a jelenlegi kancellár, Angela Merkel által vezetett CSU/CDU pártcsalád megnyeri majd a szeptemberi német szövetségi választásokat, viszont nagyon nem mindegy, hogy képesek lesznek-e kormányalakításra a jelenlegi partner, a szociáldemokrata SPD nélkül. Ha nem, akkor Merkelék több fájó ponton is kénytelenek lesznek engedni a koalíciós partnernek, amivel saját programjukkal mennek szembe.

Szeptember 24-én szövetségi választásokat tartanak Németországban, amelynek egyértelműen a jelenlegi kancellár, Angela Merkel által vezetett CDU/CSU pártszövetség a favoritja. Év elején még izgalmasabbnak tűnt a helyzet, ugyanis miután a legnagyobb rivális, a szociáldemokrata SPD az Európai Parlament volt elnökét, Martin Schulzot nevezte meg kancellárjelöltjeként, a párt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés