Előfizetői tartalom

Egy kamatemelés elég volt a brit jegybanknak idénre

MTI
|
Portfolio
A várakozásoknak megfelelően nem hajtott végre újabb kamatemelést idei utolsó kamatdöntő ülésén a Bank of England monetáris tanácsa. A brit jegybank a múlt hónapban, tíz év után először emelt kamatot, 0,25 százalékponttal, 0,50 százalékra növelve az irányadó rátát. A decemberi kamatdöntő értekezleten, a csütörtökön kiadott közlemény szerint, a Bank of England monetáris testülete egyhangúlag az új alapkamat fenntartására voksolt.

A Bank of England a novemberi kamatemelés előtt 2007 júliusában emelte alapkamatát. E lépés után a brit jegybanki alapkamat 5,75 százalékon tetőzött. Az utána bekövetkezett hitelpiaci és bankválság hatására azonban a brit jegybank hatalmas mennyiségi enyhítési programmal kísért gyors kamatcsökkentésbe kezdett, és 2009 márciusáig 0,50 százalékra csökkentette alapkamatát....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés