Előfizetői tartalom

Egy másik út a munkához

Portfolio
Magyarország három legrosszabb helyzetű kistérsége nem csak némileg van elmaradva az országos átlagtól, hanem az ország többi részétől mélyen leszakadva egy másik, fejletlen és felzárkózni képtelen, vigasztalan világot alkot - írja Scharle Ágota és Váradi Balázs. A Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet vezető kutatói egy igen elgondolkodtató javaslatot fogalmaznak meg a probléma kezelésére.

Az abaúj-hegyközi, bodrogközi és sellyei kistérségben, hogy csak a munkagazdászt érdeklő mutatókat soroljuk: • a képzetlenek aránya az országos átlag közel kétszerese, • az aktívkorúak között az átlagnál háromszor nagyobb a munkanélküliek aránya, • ezeknek fele (az átlagnak csak ötöde) egy évnél régebb óta keres munkát, • az egy aktív korúra eső adófizetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés