Előfizetői tartalom

Egy professzor szembeszáll a világ második legnagyobb jegybankjával

Portfolio
Markus Kerber egyetemi professzor (és nem mellesleg ügyvéd) keresetével a német legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy az tiltsa meg a német jegybanknak az Európai Központi Bank mennyiségi lazítási (QE) programjában való részvételét - írja a The Wall Street Journal. A mostani jogi kezdeményezés csak a jéghegy csúcsa, az utóbbi időszakban ugyanis egyre több támadás éri Németországból az EKB extrém laza monetáris politikáját.

A versenyképes német gazdaság nagyságrendekkel olcsóbban megúszta a 2008-as világgazdasági, illetve a 2011-2012-es európai adósságválságot, mint a többi euróövezeti ország. A negatív kibocsátási rés ebből fakadó gyorsabb bezáródása miatt a gazdaságuk lassan túlfűtötté válik, ami szigorúbb monetáris politikát tenne indokolttá. Az euróövezet legtöbb országában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés